Bibelen - Guds Ord er levende!   
    Søk i våre sider:
Forsiden abcomdetviktigste BBIF info, møter mv Aktuelt I Bibelens lys Israel Landet Israel Nyheter, aktuelt Dokumentasjon facts Mediekampen Gaza fakta Judea og Samaria Vestbredden Antisemittisme og antisionisme Holocaust - Shoah Det jødiske folket Norway Israel and the jews Arkeologi Forsvar for Israel Kristen sang og musikk Diverse - apologetikk Advarsel villfarelse Ungdom Hands of Mercy SHALOM Norges Bibelkirke 
 
Forsiden > Aktuelt > Israel > Gaza fakta

GAZA GASA  -  FAKTA


 

Gaza_Sderot.png

  

Januar 2011:

NRK og TV2 fortsetter å beskrive situasjonen i Gaza som kriseområde - at folk lider av mangel på mat og varer og at Gaza ligger i ruiner - og beskylder Israel for dette.

Både Norges utenriksminister Jonas Gard Støre (Ap) og de Hamas-støttende, kommunist-røde legene og anti-semittiske Israel-haterne Mads Gilbert og Fosse, fortsetter sine anklager, løgner og myter mot den jødiske staten Israel.

Her er noen bilder som viser andre fakta fra Gaza som dokumenterer noe annet:

HER

Nå må norske media og myndigheter slutte med løgnen mot Israel, slutte med å gi norske skattepenger og støtte til terror-organisasjoner som Fatah - og Hamas Hjelp heller menneskene i Haiti og Afrika. 

.

.Gazablokaden. (Artikkel oversatt fra Sderot Media Center)

Oversatt av Per Sverre Bårdsen

I mai 2010 planlegger tusener av aktivister på en båtkonvoi å seile inn til Gazas kystterritorium. Konvoien er oppkalt etter en amerikansk aktivist, Rachel Corrie, som ble drept på Gazastripen i 2003. Hensikten med konvoien er å bryte  blokaden av Gaza,  denne  meget populære myten .

Den 18.mars, bare tre dager etter at en mann var drept av en rakett fra Gaza, besøkte FN’s generalsekretær Ban Ki-Moon Gazastripen og fortalte folk: ”Vi står med dere”. Ban tok til orde for en slutt på den såkalte israelske blokaden av det terrorist-kontrollerte området, og sa at blokaden forårsaket ”uakseptable menneskelige lidelser ”.

Uten å trekke i tvil lidelsene i Gaza, blir man nødt til å spørre hva slags blokade Ban KI-Moon refererer til. I 2009 ble det ifølge en talsmann for IDF ført inn 738.576 tonn med humanitær hjelp.

FN påstår at det fins en blokade  etter å ha gitt 200 mill dollar til Gaza etter Gazakrigen hvor 1300 ble drept og såret av en befolkning på mindre enn 1,5 millioner.Til sammenligning: Haiti fikk bare 10 mill. dollar etter naturkatastrofen som krevde 230.000 liv. Det var selvsagt uten å nevne at Haiti ikke har angrepet en uskyldig nabobys sivile i 9 år.

Internasjonal humanitær hjelp har fritt kommet inn i Gaza i årevis, og stanset på ingen måte etter Gazakrigen, ettersom 30.576 lastebiler med hjelpesendinger er kommet til Gaza i 2009, pluss 4883 tonn med medisinsk utstyr. I løpet av uka fra 11.-17.april 2010 har 500 lastebiler med over 17.000 tonn humanitær hjelp kommet inn til Gaza.

Gaza er blitt kalt ”verdens største friluftsfengsel” – antakelig fordi innbyggerne ikke skal ha mulighet for å forlate området. Men – i 2009 – kom det 10544 personer fra Gaza inn til Israel for å få medisinsk behandling. I løpet av ovennevnte uke (11.-17. april)  var det nesten 500 pasienter og slike som fulgte dem som fikk komme inn i Israel for medisinsk behandling. Ca 100 andre innbyggere fra Gaza kom til Israel av andre grunner, og grovt regnet 200 fra andre land dro inn og ut fra Gaza.

FN fortsetter å målbære myten om blokade, og unnlater å fortelle at de har pumpet inn 200 mill. dollar etter Gazakrigen.

I en UNWRA-rapport med tittelen ”En vurdering av behov 6 måneder etter krigen” ble det klargjort at av de 300 mill dollar som var planlagt å gi til Gaza, var nesten 200 mill allerede overført.

Noen USA-politikere , som kongressmedlemmene Keith Ellison og Brian Baird, som begge besøkte Sderot  og Sderot Media Center i februar 2009 for å se hvordan rakettene fra Gaza hadde påvirket sivilbefolkningen, har også fremmet blokademyten ved å offentlig be Israel om å oppheve blokaden. Med dette på hjertet besøkte Ellison Gaza gjennom den egyptiske grensen tidligere denne måneden.

Det ser ut til at de ignorerer det faktum at USA’s utenriksminister Hillary Clinton forrige år var i Sharm el-Sheik og gav 900 mill dollar i hjelp etter krigen (Cast Lead). Samtidig forteller en rapport fra USAID og forsvarsdepartementet at hjelpen sendt til Haiti inntil forrige måned ble beregnet til litt over 700 mill dollar- nesten 200 mill mindre enn hjelpen til det Hamas-kontrollerte området.

Det er tragisk at det internasjonale samfunnet har kjøpt denne media-myten om Israelsk blokade av Gaza  og samtidig overser fakta , og mest av alt på en tvetydig måte knytte denne antatte blokaden til den åpenbare humanitære krise.

På en pressekonferanse 23.april gjentok UNWRA’s president John Ging Ban Ki-Moons budskap om at den nåværende hjelp til Gaza er bare en dråpe i havet i forhold til hva som trengs. Men FN som gav 200 mill dollar i hjelp, anslår i sin ”2010 Nødhjelps rapport” at over 60% av befolkningen ikke er sikret nok mat . Verdens matprogram rapporterer at over 90% får hjelp til mat.

FN’s statistikker viser at det ikke er noen blokade av Gaza(masse hjelp kommer inn), derfor burde verden spørre hvor alle pengene til nødhjelp havner, fordi det åpenbart fremdeles er en humanitær krise i Gaza.

Over et år har gått siden  Gazakrigen, og mer enn 340 raketter og mortere har truffet Israel fra Gaza i dette tidsrommet. Ban KI-Moon og de tusener av båtaktivistene skulle besøkt Kibbutz Netiv Ha’asara, hvor en utenlandsk arbeider ble drept av en kassam-rakett i mars 2010. Kibbutzen ligger bare 5 minutter fra Erez-sjekkpunktet inn til Gaza. Eller de kunne besøkt Kibbutz Nirim for å se hvordan en rakett ødela en bygning uka før, i stedet for å fremme denne myten om blokade av Gaza.

.


Bilder fra Gaza 2010:

NRK og vestlig media viser helst bilder av noen ruiner. Ikke dette.


Bakgrunn Gaza:

Disengagement - expulsion of the jews from Gaza.

Gush Katif

I juli og august 2005 tvangsutflyttet Israel ca 8000 jøder som bodde i Gaza - i Gush Katif.  ">.

De ble tvunget ut fra sine hjem, arbeidsplasser, skoler og synagoger - og plassert ulike steder i Israel på hoteller, teltleirer og midlertidige "caravillas".

En årsak til dette var at verdenssamfunnet og plestinaaraberne krevte dette, denne utrensingen av jøder fra Gaza. Palestinaaraberne skulle ha området alene.

Israel gav palestinerne denne sjansjen til å overta drivhus, jordbruksområder som jødene hadde bygd og dyrket opp.

Mange jøder fra Gush Katif har hatt det vanskelig, psykisk og økonomisk i tiden etter utdrivelsen, men de fleste har nå - 5 år etter utdrivelsen fått permanente boliger andre steder i Israel.


Palestina-araberne i Gaza, under ledelse av terror-organisasjonen Hamas:

Dyrker hat - ikke mat

Hva gjorde palestina-araberne i Gaza etter at jødene var borte?

Palestina-araberne begynte ikke å dyrke mat osv på åkrene og i drivhusene, men ødela drivhusene og åkrene som jødene lot stå igjen etter seg.

Det som de fortsetter å dyrke er hatet mot jødene - og - særlig deres ledere, og ulike islamistiske terrororganisasjoner -  fortsatte med å bruke sine ressurser til å skyte raketter ut fra Gaza, mot jødene i Israel, særlig mot den israelske nærliggende byen Sderot.

.

. 


Myten om Israels beleiring og hindring av mat osv til Gaza. Se nederst!


Desember 2008: ETTER 8-9000 raketter mot Sderot, Askelon og hele området i sør-vest Israel fra palestina-arabiske muslimske terroristene i Gaza, sa Israel Nok er Nok - og gikk inn i Gaza for å forsvare seg og stoppe terroren. Hør kommentar/foredrag her  og les her.


FAKTA - og granskning ifm GAZA-krigen

AUGUST 2009:  ISRAELS RAPPORT OG GRANSKING VEDR GAZA-KRIGEN

Presentasjon live 11 august av rapporten


Grunnleggende og avgjørende fakta, som norske media, politikere og "eksperter" fortier, bortforklarer eller ikke tar konsekvensene av:

Gaza er ikke ”okkupert”: Israel trakk seg ut av Gaza i 2005.  Palestina-araberne har ingen grunn til å angripe Israel.

Liv og død sør i Israel

15 sekunder   mer enn 10 000 ganger 2000-2009

Bombing av hånden som gir deg mat    Hamas stjeler nødhjelp

Anklager: "Israel bomber moskeer", hellige steder for tilbedelse?

Hamas utnytter sivile som menneskelige skjold

Shifa-sykehuset i Gaza er skjulested for HAMAS-terrorister. Oppholder seg i bomberom i kjelleren, og går i sykehuskorridorene med hvite legefrakker. De norske legene Gilbert (en radikal marxist/kommunist) og Fosse mv er tause om dette. LES HER og HER

Palestina-arabere: Bygge landet eller drepe hverandre (og terrorisere/drepe israelerne)?

GAZA Der Islam råder: Hat, frykt vold 

”Boikott Israel!”,  eller...

 

 Mer Pallywood

Palestina-arabere dreper hverandre, jubler over terroren 11. september, opplærer sine barn til å hate jødene og bli mordere og martyrer ++

 LIKEVEL: Norske myndigheter fortsetter med politisk og økonomisk støtte til disse palestinske myndigheter PA Fatah og Hamas, og kritiserer Israel som forsvarer seg mot angrepene fra disse hatefulle islamistiske terror-organisasjonene.

Og norske media og "eksperter" bidrar med sin ubalanserte dekning, løgner og propaganda mot Israel. 

Heldigvis noen unntak, bl a dette:

 Bønn til Himmelens og jordens skaper, Bibelens Gud, Abraham, Isaks og Jakobs Gud.

Gaza_Sderot.png

 

Mars 2010: Myten om beleiringen av Gaza:

Her
Sola Scriptura - Sola Gratia - Sola Fide - Soli Deo Gloria!